Székesfehérvári gyerekek, irány a PEOPLE TEAM-tábor: csak 90 perc kocsival!

Bemutatjuk a magyarországi "táborok táborát".
Székesfehérvári gyerekek, irány a PEOPLE TEAM-tábor: csak 90 perc kocsival!  - nyári tábor 2024 - gyerektábor 2024 - júliusi tábor - augusztusi tábor

A változékony időjárás ellenére biztosak lehetünk abban, hogy eljön a nyár és vele együtt a nyaralás. A székesfehérvári gyerekek alig várják, hogy megszabaduljanak a tanóráktól, legyenek azok digitálisak vagy tantermiek. Székesfehérvár rengeteg programot kínál a vakáció idejére. a legtöbb táborszervező már meghirdette időpontjait erre a nyárra.

A legkisebbeket várják a helyi szervezésű napközis kalandtáborok, a nagyobbak viszont szívesen bevállalhatnak egy bentlakásos tábort. Nem kell sokat utazni, hogy az ország egyik legszínesebb programját kínáló gyerekfesztiválra leljünk. A táborok tábora Kecskeméten található, immár 30 éve az egyik legnépszerűbb vakációs úti cél a 7–17 éves korosztály számára.

Kecskemét

Az egyetem kampuszán turnusonként több száz gyermeket tudnak fogadni. Szándékosan nem töltik fel száz százalékban a helyeket. A táboroztatók harmincéves tapasztalata azt mutatja, hogy sok gyerek a turnus közben is dönthet úgy, hogy marad még egy hetet. A szülőknek is könnyebbség ez, hisz várólisták böngészése helyett akár a turnus indulásának napján is regisztrálhatják a táborozót.

Az angol a nyerő

A több évtizedes trend idén sem változott. A legtöbben az angol nyelvet választják. A PEOPLE TEAM angolkurzusát nem magyar tanárok vezetik. Mint tavaly, a vírushelyzetre való tekintettel 2022-ben is olyan külföldiek tanítanak a PT-ben, akik – bár lehet, hogy csak néhány hónapja, ám – Magyarországon élnek, de nem tudnak magyarul. A táborozók szintfelmérésen vesznek részt, amely után tudásuk és életkoruk alapján 5-10 fős csoportokba osztják őket. Ha valaki teljesen kezdő, az sem jelent problémát. Naponta 210 percben folyik a tanítás. A középpontban a kommunikáció áll. Nyelvi játékok, projektalapú akciók, rejtvények és aktív feladatok segítségével bővül a gyerekek szókincse és beszédkészsége. A tábor végén diploma tanúsítja az elvégzett munkát.

Élmény és szórakozás

Akkor igazán jó egy tábor, ha a kikapcsolódás legalább olyan hangsúlyos, mint a tanulás. A munka helyét délután és este fesztiválhangulat veszi át. Strandolás, kézműves-foglalkozások, koncertek, versenyek és vetélkedők, a nagyobbaknak pedig még éjszakai workshopok is szerepelnek a programban. A PEOPLE TEAM-táborok azért is rendkívül népszerűek, mert a résztvevők nem csak a választott témájukat próbálhatják ki. A szabadidős programok során az angolosok is belekóstolhatnak a csillagászatba vagy akár a programozásba vagy a robotépítésbe is.

Kapcsolódó cikkek

Catherine's Cottages - Fejér megye turisztikai gyöngyszeme

Catherine's Cottages - Fejér megye turisztikai gyöngyszeme

Csákberény egy gyönyörűséges hely hazánkban. A hely nem csak a szépséges tájairól híres, hanem Catherine Dickens is erre a helyre álmodott meg kis kuckókat, amely alkalmas lehet a szerelmespárok és a családok számára is a pihenésre és a kikapcsolódásra.

Két fantasztikus játszótér Székesfehérváron - A gyerekek fejlődését szolgálja, ha gyakran megyünk velük játszótérre

Két fantasztikus játszótér Székesfehérváron

Székesfehérváron több játszótér is a gyerekek rendelkezésére áll. A cikkben most két fantasztikus helyszínről számolunk be.

Páskom Cottage, Fejér megye titkos gyöngyszeme

Páskom Cottage, Fejér megye titkos gyöngyszeme

A Páskom Vendégházban feledhetetlen napokat tölthetünk el és nagyszerűen kikapcsolódhatunk.