Hogyan neveljünk kutyát lakásban

Számos tényező befolyásolja, hogy hogyan neveljen kutyát egy lakásban, beleértve a helyet, az energiaszintet és a temperamentumot.
Hogyan neveljünk kutyát lakásban

Fontos megérteni, hogy a kutya méretétől, temperamentumától és energiaszintjétől függ, hogy mekkora helyre lesz szüksége a mozgáshoz. A hely mellett a kutyának rengeteg játékra is szüksége lesz, hogy elfoglalja és szórakoztassa magát. Egy kis kosárnyi játék kiváló megoldás lehet.

A kiskutyának gyakori biliszünetekre lesz szüksége, különösen kölyökkorában. Ne feledje, hogy a kölyökkutyáknak gyenge a hólyagjuk, és gyakran kell kimennie, hogy könnyítsen magán. Ha nincs bekerített udvarod, mindenképpen rögzítsd pórázzal, és győződj meg róla, hogy rendszeresen kimegy. Legyen tekintettel a szomszédokra, és a szilárd hulladékot azonnal szedje össze. Ha ezeket a tippeket követi, jó úton halad a boldog háziállat és a lakásbarát lakás felnevelése felé.

A legtöbb lakóparkban a kültéri területeket más bérlőkkel osztják meg, ezért fontos, hogy háziállata oltva és parazitamentesen legyen. Ha a kutyája megharap valakit, legyen bizonyítéka az oltásról. A rutin betartása is fontos, mivel a kutyák a rutinból élnek. Egy ugató kutyát például nem szívesen látnak egy lakásban. Ahhoz, hogy kutyája ne ugassa meg a szomszédokat, próbálja ki a citronella nyakörv használatát.

Míg a lakásban élés a legtöbb ember számára kényelmes lehet, a kutya életmódja okozhat némi nehézséget. A lakások általában zajosak, forgalmasak, és sok más állat is lehet bennük, ezért a háziállat bevezetését ezekbe a helyzetekbe lassan és biztonságosan kell elvégezni. Ha naponta sétálni viszi a kutyáját, az aktív és boldoggá teszi. Ha azonban nem tudsz kimozdulni, próbáld meg otthon tartani a kutyusodat, és játékokkal lefoglalni.

Ha a kiskutya még új a lakásban, akkor érdemes azonnal elkezdeni a ketrectréninget. Állítson be egy ládát a hálószobában. Az első éjszaka talán sírni fog a ládáért, de hamarosan megtanulja, hogy a ládája egy biztonságos hely számára. Ha kicsi a lakása, fontolja meg egy kisebb kutya beszerzését. Örülni fogsz neki!

Ha nem tudsz kutyát nevelni egy lakásban, győződj meg róla, hogy a lakóparkodban szívesen látják a háziállatokat. Előfordulhat, hogy egyes épületek nem állatbarátok, és nem engedik be a nagytestű kutyákat. Másrészt azok, amelyek szívesen fogadják a háziállatokat, általában kutyabarátabb közösséggel rendelkeznek. Így nem kell aggódnia a csillogó tekintetek miatt, amikor a kutyáját a lifthez viszi. A háziállatbarát lakás beszerzése biztosítja, hogy a tapasztalat mindenki számára pozitív legyen.

Ne feledje, hogy kutyájának nem lesz sok hely a lakásban, ahol szaladgálhat. Ezért fontos, hogy gondoskodjon arról, hogy a kutyus sok mozgást kapjon, és rendszeresen sétálhasson. Bár a kutyaparkba kell majd járnia, győződjön meg róla, hogy minden nap elviszi kutyáját egy pórázon kívüli sétára. És ne feledje, hogy naponta vigye el kutyáját sétálni, hogy mentálisan stimulálja.

Kapcsolódó cikkek

2+1 takarítási tipp, amivel könnyen kitakaríthatod a fürdőszobádat

2+1 takarítási tipp, amivel könnyen kitakaríthatod a fürdőszobádat

Egyszerű, de nagyszerű takarítási tippek, melyekkel sikeres felülettisztítást végezhetsz! Ne feledd, vannak régen bevált fürdőszobai praktikák, amelyek segíthetik a munkád!

Gyakori kandalló problémák

Gyakori kandalló problémák

Rendszeres karbantartással és ellenőrzéssel a kandallók gyakran problémamentesek. Sokszor előfordul azonban, hogy nem úgy működnek, ahogyan kellene. Néhány ilyen probléma könnyen azonosítható, de mások megoldásához szakemberre lehet szükség.

Mi az infrafűtés?

Mi az infrafűtés?

Bemutatjuk a infrafűtés legfontosabb előnyeit.