Amiért a gyerekek rajonganak – Börgöndpuszta állatsimogató

Börgöndpuszta valójában Székesfehérvárhoz tartozik. Létesítettek itt egy állatsimogatót, amelynek a gyerekek nagyon örülnek, hiszen a gyerekek többsége imádja az állatokat. Az állatsimogatót két éve vette át Hajdú Sándor, aki nem más, mint a börgöndpusztai Horgászparadicsom és Szabadidőpark tulajdonosa.
A gyerekek imádják - Amiért a gyerekek rajonganak – Börgöndpuszta állatsimogató – a börgöndpusztai állatsimogatót.

A gyerekek sokféle állattal találkozhatnak. Az állatok nagyon szelídek, így még a legfélénkebb gyermek is megsimogathatja azokat. A gyerekek találkozhatnak itt szurikátákkal, kitárt, színes tollazatú pávával és marákkal is. A börgöndpusztai állatsimogatóban több mint 40 állatfaj található. Egy nagy udvaron például az ide látogatók olyan állatok társaságában sétálhatnak, mint emu, láma, kameruni juh és holland törpe bárányok.

A gyerekeket nem csak a területen létesített játszótér vonzza, hanem a nyuszisimogatót is imádják, de a szabadon mászkáló kismalacok látványa is lázba hozza őket.

A madárkertben sokféle madárral, köztük szépséges pávákkal és fácánokkal is találkozhatnak a gyerekek. A vízimadarakban is lehet itt gyönyörködni, amely madaraknak egy tavat is kialakítottak.

A gyerekek a négylábú állatokat is nagyon kedvelik. És nem csak a kisebb fajta állatokat, hanem a pónikért is odáig vannak.

Állatok, amelyek a simogatóban meg lehet simogatni: ormányos medve, mara, kék páva, albínó páva, emu, cica, sarki róka, szamár, kecske, réce, nyuszi, szurikáta, kenguru, bárány, róka, strucc, kecske, malac, ló, alpaka, láma, kacsa.

Az állatsimogatóban, sétalovaglásra is van lehetőség. Természetesen, csak akkor nem indítják ezt a programot, ha az időjárás nagyon extrémre vált, azaz nagy a hőség, fúj a szél, vagy esik az eső. A sétalovaglást 3 és 10 éves kor között vehetik igénybe a gyerekek. Az állatsimogató mellett egy büfé is található. A családok akár kisebb, akár nagyobb gyerekkel, gyerekekkel érkeznek az állatsimogatóba, bőséges ital és ételválasztékból rendelhetnek.

Az állatsimogatóba nem csak családokat, hanem óvodai és iskolai csoportokat is szeretettel várnak. A börgöndpusztai állatsimogató megközelíthető a 62-es útról, Székesfehérvárról a 42-es helyi járattal. Az állatsimogatóban, 9 héten keresztül nyári tábort is szerveznek a gyerekeknek. Ha többet szeretnél megtudni a börgöndpusztai állatsimogatóról, akkor kattints a Facebook oldalukra.

Kapcsolódó cikkek

A gyerekek imádják - Amiért a gyerekek rajonganak – Börgöndpuszta állatsimogató – a börgöndpusztai állatsimogatót.

Amiért a gyerekek rajonganak – Börgöndpuszta állatsimogató

A gyerekek többsége szereti az állatokat. A börgöndpusztai állatsimogató egy csodálatos hely, ahol minden gyermek jól érezheti magát.

Etyek Haraszthy Pincészet, nem csak borkedvelőknek

Etyek Haraszthy Pincészet, nem csak borkedvelőknek

Amennyiben ellátogatsz Etyekre, mindképpen keresd fel a Haraszthy Pincészetet, hiszen itt bortúrákat is szerveznek, amely túrák nagy közkedveltségnek örvendenek.

Két fantasztikus játszótér Székesfehérváron - A gyerekek fejlődését szolgálja, ha gyakran megyünk velük játszótérre

Két fantasztikus játszótér Székesfehérváron

Székesfehérváron több játszótér is a gyerekek rendelkezésére áll. A cikkben most két fantasztikus helyszínről számolunk be.