Hogyan teszteljük a kéziszerszámokat

Lehet, hogy kísértésbe esik, hogy a szerszámkészletében lévő kéziszerszámokat csak azért használja, mert kézre állnak.
Hogyan teszteljük a kéziszerszámokat

Bár ez igaz lehet, a kéziszerszámok helytelen használata súlyos sérülésekhez vezethet, például carpalis alagút szindrómához, ínhüvelygyulladáshoz és izomhúzódáshoz. Lényeges, hogy a kéziszerszámokat a feladatnak, a munkaterületnek és a munkapozíciónak megfelelően válassza ki. A munkához megfelelő szerszám kiválasztása ugyanolyan fontos, mint a kéziszerszámok megfelelő karbantartása és tesztelése.

A kéziszerszámok teljes körű ellenőrzése egy sor olyan vizsgálatot foglal magában, amelyek biztosítják, hogy minden egyes szerszám működőképes és hibamentes legyen. A tesztek során megvizsgálják az egyes szerszámok megjelenését, keresik a látható sérüléseket és az ismert gyártási rendellenességeket. Továbbá, azok a kéziszerszámok, amelyek nem felelnek meg ezen az ellenőrzésen, "DEFEKT" feliratot kapnak, hogy megakadályozzák a további használatukat. Ha egy kéziszerszám hibás, akkor a legjobb, ha kicserélik egy újjal, vagy ha nem tud megfelelni az előírásoknak, akkor megjavítják.

A kézügyességet mérő egyik legelterjedtebb teszt a Mechanics Hand Tool Dexterity Test. Ez a teszt egy szerszámokat tartalmazó fakeretet és két, csavarokat tartalmazó tartóoszlopot foglal magában. A teszt két részből áll, és a cél az, hogy az egyik tartóoszlopról az összes csavart a másik tartóoszlop megfelelő soraiba helyezze.

A kéziszerszámok vásárlásakor vásárlás előtt próbálja meg megnézni a szerszámok súlyát is. Bár egy könnyű használati kés olcsóbb, lehet, hogy nem kényelmes a kezében. Képzelje el, hogy erősen megfogja a szerszámot, hogy érezze, milyen érzés a kezében. A jobb minőségű szerszámokat sokkal nehezebbnek fogja érezni, mint a rosszabb minőségű változatokat. Minél magasabb a minőség, annál magasabb az ár. Ha a legjobb szerszámot szeretné a pénzéért, érdemes megfontolnia, hogy kiváló minőségű szerszámot vásároljon.

A kéziszerszámok funkcionális tesztelése magában foglalja a hatékonysági és az akkumulátor teszteket. Ezek a tesztek a kéziszerszámok teljesítményét és képességeit mérik, és segítenek a fogyasztóknak a megalapozott döntés meghozatalában. Ezek az információk segítenek a kéziszerszámokra vonatkozó törvények és irányelvek iránymutatásában is. Ha egyszer megtalálja az előírásoknak megfelelő kéziszerszámot, meggyőződött arról, hogy biztonságosan használható. Ha nem felelt meg a funkcionális vizsgálaton, lehet, hogy ki kell cserélnie.

Kapcsolódó cikkek

Hogyan teszteljük a kéziszerszámokat

Hogyan teszteljük a kéziszerszámokat

Lehet, hogy kísértésbe esik, hogy a szerszámkészletében lévő kéziszerszámokat csak azért használja, mert kézre állnak.