Hogyan tanulj meg angolul?

A PEOPLE TEAM egyhetes nyári angoltáborában annyit fejlődhetsz, mint a suliban egy tanév alatt.
Angol tábor 2024 - gyerektábor 2024, nyári tábor 2024

Nem angolt tanulsz a suliban? Akkor is hasznos, ha ki tudod fejezni magad ezen a világnyelven. Amennyiben nyelvvizsgára készülsz, szintén jól jön az aktív gyakorlás. Légy bármilyen szinten is, a PEOPLE TEAM egyhetes nyári angoltáborában annyit fejlődhetsz, mint a suliban egy tanév alatt. Nem hiszed el? Járj utána!

Nem csak a felvételi pontok számításakor jön jól, ha elsajátítottunk egy idegen nyelvet. Miért olyan népszerű mind közül az angol? Egyrészt mert sokan könnyűnek vélik, másrészt mert világnyelv. Gondolj bele, amennyiben most (még) nincsenek is külföldi ismerőseid, legalább az utazásaid alkalmával érdemes megcsillogtatnod tudásodat, hiszen az arab bódékban is vágják, mi a különbség a „gold” és a „plastic” között. Vagy neked mindegy? Továbbmegyünk: mi történne, ha koszos ágynemű várna a hotelszobátokban, anyudék pedig lassan és magyarul beszélve, hevesen gesztikulálva próbálnák megértetni magukat a recepcióssal? Kellemetlennek találnád? Hát, inkább az lenne ciki, ha (angol) szó nélkül hallgatnád. Siess a segítségükre Supermanként vagy Wonder Womanként!

Nincs mentség

Németül vagy franciául tanulsz a suliban? Ez sem lehet kifogás – akkor épp ideje egy kicsit az angolra is gyúrnod. Kezdheted sorozatok nézésével eredeti nyelven, folytathatod az 5 Perc Angol leckéivel, illetve külföldi internetes oldalak vagy dalszövegek böngészésével. A leghatékonyabb mind közül, amikor ismerőseiddel, családtagjaiddal beszélsz így. Ja, hogy távol vannak, és/vagy legfeljebb hunglishül kommunikálnak? Keress (közel) anyanyelvi beszélőt! Az angolórák nem annyira hatékonyak, hiszen napi egy-két óra tanulástól még nem fogsz tudni vegetáriánus szendvicset kérni valamely szomszédos ország kávézójában. Mi az, ami hatékony, ezért egészen biztosan behozza az árát?

Szívd magadba!

Bármilyen szinten is vagy, a PEOPLE TEAM nyári angoltáborában a neked megfelelő ütemben fogsz haladni. Az egyhetes turnus elején egy teszttel felmérik a tudásszintedet, és aszerint kerülsz valamelyik csoportba, ahol kizárólag angolul kommunikálhatsz, mivel a tanáraid is anyanyelvi beszélők lesznek. Ne aggódj, segítőkészek és barátságosak – itt senki sem nevet sem a kiejtéseden, sem azon, amikor keresed a szavakat. Napközben folyamatosan beszélni fogsz, délután pedig te magad döntöd el, kivel szeretnél lenni és mivel foglalkoznál. Számíthatsz külföldi diákokra, akikkel a tábor után is tarthatod a kapcsolatot, ezáltal is naprakészen tartva a megszerzett tudást.

Mi az a PEOPLE TEAM?

A PT 1991 óta szervez nyári táborokat 7–17 éves gyerekek számára. Az idén 30. jubileumát ünneplő alapítvány azért is különleges, mert náluk minden szabad, ami nem sérti a többieket. A július végi-augusztus eleji turnusok bármelyikére jelentkezhetsz – ha bejön, akár az összesre, mindegyik alkalommal mást-mást tanulva. A táborok helyszíne a kecskeméti Homokbányai Kollégium területe. Választhatsz ottalvós vagy bejárós verziót, minden attól függ, mi neked a kényelmes, illetve melyiket engedi meg a pénztárcátok. Cserébe napi háromszori közös étkezést (ebből kétszer meleg ételt) kapsz, valamint korlátlan zöldség- és gyümölcsfogyasztási lehetőséget. Lesz úszómedence, csúszdapark, sportpályák, sok-sok jó fej gyerek és szervező. Nem kamu, bizonyosodj meg erről a PT videóiból!

Kapcsolódó cikkek

Sok minden szükséges ahhoz, - Recept a sikerhez – hogy sikeresek legyünk.

Recept a sikerhez

Sikeresnek lenni nem is olyan egyszerű feladat, hiszen kellő önismeret is szükséges ahhoz. Mutatjuk a sikerhez vezető receptet.

A munkahelyi jó viszony - 5 lépés a jó viszony kialakítására a munkatársakkal – kialakítása.

5 lépés a jó viszony kialakítására a munkatársakkal

A munkahelyen töltjük az időnk jelentős részét, ezért nem mindegy, hogy milyen a kapcsolatunk a munkatársainkkal. Mit tehetünk a jó viszony kialakítása érdekében?

A stresszmentes élet - 5 hatékony módszer a szervezettebb és a stresszmentes életre – 5 összetevője.

5 hatékony módszer a szervezettebb és a stresszmentes életre

Mindenki szeretne stressz nélkül és szervezettebben élni. Mutatunk is 5 módszert, amelyek segíthetnek a stresszmentes élet megszervezésében.